Soția perfectă-între Fifa și bucătărie

Sursă foto: istockphoto.com

O căsnicie reprezintă, înainte de toate, un parteneriat. Pe lângă iubire și atracție, respectul și prietenia, sunt două ingrediente esențiale. Deoarece trăim niște vremuri în care timpul liber este tot mai puțin, nu prea avem ocazia să ne plictisim, și implicit să petrecem timp cu partenerul nostru. Însă nu trebuie să ne lăsăm duși de val și să permitem să ne distanțăm. Vedem peste tot cuvântul „productivitate”, însă echilibrul este cheia, iar timpul petrecut alături de cei dragi, ne poate aduce decât beneficii.

Pentru că primăvara ne bate la ușă, iar natura se trezește la viață, ce zici să-ți înviți soțul la o plimbare în natură? Pregătești două rucsacuri, în care pui câteva sandwichuri, fructe, apă și camera foto, și porniți într-o mini aventură. Comunicarea este foarte importantă într-un cuplu, iar în liniștea plimbării , veți avea toate condițiile să vă deschideți sufletul unul în fața celuilalt.

Sursă foto: istockphoto.com

Sprijinul reciproc nu este doar o sintagmă din cărți. El trebuie pus în aplicare, iar munca în echipă trebuie să fie la ordinea zilei. Aveți de făcut două lucuri? Decât să faceți fiecare câte unul separat, alegeți să le faceți împreună, pe rând. Vi se va părea că ați terminat mai repede și mai ușor, iar relația dintre voi va avea de câștigat.

Dar trebuie să fiți „împreună la bine și la greu”, astfel că după muncă, vine și relaxarea. Și ce ar fi soția perfectă fără o consola în mână. Nu sunt eu mare fan fotbal, dar am învățat pentru a ne distra împreună. Însă aici recunosc că am avut un ajutor, Spacer – IT comes home, de unde am achiziționat Scaune gaming, pentru ca relaxarea să fie completă, și să nu ne alegem cu dureri de spate. Bineînțeles că nu se compară cu campionatele lor între băieți, unde atmosfera este alta, mai încărcată de adrenalină, dar pentru serile în doi, e binevenit. Apoi, cine pierde, gătește cina.

Însă de cele mai multe ori, aceasta revine în atribuțiile mele, și ca orice soție perfectă care se respectă, dar nu excelează în bucătărie, tehnologia este cea care îmi vine în ajutor. Câteva accesorii smartphone care să îmi protejeze telefonul de accidente, sau laptopul direct pe blat, iar un mouse jucăuș care scrolează printre rețete, vor face echipă cu mine pentru a umple masa de „delicioșenii”. Nu e pe grabă, mâncarea se face cu răbdare, însă pentru asta un cooling pad este necesar, pentru că ciorba fierbinte este perfectă, laptopul nu!

Sursă foto: istockphoto.com

Pentru a face însă față provocărilor zilnice, și a fi capabile să-i ascultăm și să-i sprijinim pe cei din jur, timpul cu noi înșine este obligatoriu. Fie că-ți pui cele necesare în  genti și ieși în natură sau în spații special amenajate, fie rămâi în confortul propriei case, sportul ajută să ne limpezim gândurile și să ne punem corpul în mișcare. Astfel vom fi mai energice și de ce nu, mai frumoase.

Sursă foto: istockphoto.com

Viața modernă este o provocare pentru noi toți, se dă o bătălie între viața de familie și cea profesională, între nou și vechi, între tehnologie și tradiționalism, însă alegerile sunt în mâinile noastre, iar echilibrul îl putem atinge ușor, făcând ordine în priorități. Viața de familie ar trebui să primeze mereu, iar timpul petrecut cu cei dragi nu trebuie să repezinte niciodată o pierdere. Tehnologia este făcută să ne ajute, dar stă în puterile noastre să o păstrăm așa.

Sursa foto: Facebook SpacerRomania

Acesta articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un gând despre “Soția perfectă-între Fifa și bucătărie

  1. Pingback: Proba 5. Primăvara, Spacer te trezește la viață!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.