Bucătăria Franke-un ajutor de nădejde

Când mă gândesc la mama, prima imagine care îmi vine în minte este cu ea în bucătărie. Iar de fiecare dată când o vizităm, de multe ori neanunțați, prima întrebare este „Ce să vă facă mama bun?” Iar noi spunem ce ne trece prin minte. Și cât timp mai căutăm pisoii pe după fotolii, să-i smotocim bine, cât ne mai ștergem zgârieturile, că deh…lor nu le-a prea convenit deranjul, apare mama din bucătărie încărcată de bunătăți: clătite, gogoși, chiroște (în moldovenește la colțunași), sau alte feluri de mâncare delicioase. Și eu mereu mă minunez cum le face așa repede, cum are mereu ingredientele necesare, și cum ies mereu așa de grozave? Are ea o vorbă înainte să ne servească pe toți: „gustă, să vezi dacă-i bun!”. Iar eu mereu îi răspund că nu are rost, că nu are ce să nu fie bun. Și am dreptate de fiecare dată!

Dar când mă gândesc la mine…îmi vine în minte lista de cumpărături atent comparată cu vreo rețetă online, sau ceva notat prin vreun caiet, cântarul de bucătărie cu care măsor tot pentru că încă nu le am cu cântăritul din ochi, și emoțiile din fața cuptorului/plitei, „oare îmi iese?”

Dar dacă e să compar perioada de acum 14 ani, când eram cu bulina de începător pe parbriz, și mă întrebam cu spaimă „oare în ce viteză trebuie să bag acum?”, cu prezentul, când șofez din inerție, mă liniștesc, și-mi spun că toate vor veni cu timpul, cu practica. Dacă-i spui unui șofer din acela adevărat, să-și ia o mașină cu tot felul de senzori, automată, cu asistență la parcare, camere față/ spate, se va uita la tine urât, și va spune că astea-s pentru amatori. Însă eu nu refuz să-mi ușurez viața. De aceea, când mi-am planificat casa pe care am construit-o la curte, am luat în considerare amănunte care să-mi fie de folos. După cum povesteam mai sus, în bucătărie am nevoie de cel mai mult ajutor. Iar dacă ajutorul mamei este experiența, eu mă voi baza pe ultimele descoperiri în domeniul gătitului.

Sursa foto: Facebook Franke

Mi-am dorit o casă care să inspire căldură, familiaritate, cu scări albe de lemn, perne colorate pe canapea, iar bucătăria am dus-o în același tablou. Cu mobilier alb cu bleu, parchet ceramic gri deschis, perdele lungi. Cu o ușă spre terasă, unde să ne primim prietenii la un grătar și un pahar de vin. Dar mai presus de toate, mi-am dorit să fiu o gazdă bună, să-mi iasă preparatele din prima, ca mamei mele, să nu stau cu emoții că mi se arde prăjitura. Iar pentru asta m-am îndreptat spre un cuptor Franke, electric dar care consumă puțin, care are un program exclusiv pentru gătit care permite prepararea unor rețete delicioase pe bază de carne, pește, legume și deserturi în mod natural, evitând condimentele și păstrând în același timp proprietățile nutritive ale alimentelor, și când nu este mama prin apropiere, mă ajută cu 121 de rețete presetate. De asemenea, sistemul cu 3 geamuri, care nu permite încălzirea sticlei, va salva vreo codiță de pisoi pofticios.

Cu siguranță îmi voi uimi invitații cu vestitele macarons,despre care știți foarte bine că reprezintă apogeul oricărei gospodine, dar pentru care este nevoie de un cuptor excelent.

În ceea ce privește plita, voi fi un mediator între cei care dezbat gaz versus vitroceramic, și voi alege o plită Franke mixtă, cu grătare din fontă. Îmi place ca acestea sunt mici, iar asta face ca totul să fie foarte ușor de curățat.

Și ca să mai balansăm un pic seriozitatea adusă de acestea, voi trece pe listă și o hotă Franke super veselă, asortată cu mobila. Și chiar dacă se numește „Smokey Blue”, să știți că fumul nu are nicio șansă, iar perdele mele lungi vor mirosi doar a balsam. Însă de zgomot nu-mi fac griji, mai degrabă se va auzi torsul pisoilor.

Dacă vă face cu ochiul acest model, să știți că au culori variate, aproape ca macaronșii de care vă povesteam, și dispun atât de recircularea aerului cât și de evacuarea acestuia, atunci când spațiul vă permite.

Dintre multiplele variante de chiuvete de bucătărie de pe site-ul lor, am ales una din fragranite, ușor de curățat, menținerea curată a suprafeței fiind asigurată prin tehnologia integrată SANITIZED (ioni de argint), datorită căreia 99% dintre bacterii nu se vor mai înmulți. Însă ce chiuvetă ești tu dacă nu ai și o baterie Franke asortată? Și nu doar o baterie, ci și un dozator pentru detergentul de vase, cu recipientul ascuns sub blat, însă ușor de montat și realimentat. În plus, evităm ca sticla cu detergent ba să se verse, ba să fie furată pentru a servi drept gel de duș pentru cătel. Este sigur pentru copii și arată foarte bine.

Iar pentru a evita mirosurile neplăcute din bucătărie, de la coșul de gunoi, voi echipa chiuveta și cu un tocător de resturi alimentare, care va mărunți totul , iar micile bucățele se vor duce în canalizare.

În bucătărie nu voi pune congelator, pentru că locul lui va fi într-o cămară, astfel încât voi avea mai mult spațiu pentru produsele proaspete și pentru berile băieților care se vor aduna cu soțul meu la Fifa. Am nevoie de ceva încăpător, astfel încât combina frigorifică Side by Side este perfectă. Are control electronic, Total No Frost, display digital, Fresh holder, și chiar dacă nu aleargă ei pe un teren adevărat, de la atâta competiție tot au nevoie de dozator de apă rece și cuburi de gheață. Și fie vorba între noi, câteva rafturi vor fi ocupate cu mâncare de la mama, pentru că oricât voi învăța eu gătitul, tot mai bună e a ei.

Eu nu pot spune că sunt genul care ar sta toată ziua în bucătărie, însă îmi doresc să fiu o gazdă bună, îmi place să fac oamenii fericiți. Am ales Franke pentru că am siguranța că atunci când îmi voi chema copilul la masă și va veni cu toți prietenii, mă voi putea baza pe cuptor că va scoate o prăjitură perfectă, sau că nu-mi va arde friptura. Am gândit o bucătărie veselă, primitoare, în care cei mici vor dori să se distreze, iar pentru că ei mereu găsesc ceva preocupări la masă, și se fâțâie într-una, am găsit soluția salvatoare: scaunul leagăn.

Astfel, obții pentru copil o masă în „parc”, dar îți poti invita și soțul la o „primă întâlnire”.

În plus, se curăță foarte ușor sub el.

Dacă din punct de vedere tehnic voi avea suportul liderului mondial în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie, în ceea ce priveste inspirația, voi căuta în amintiri, dornică să refac gusturile copilăriei. Am ales linii simple, clasice, dar acompaniate de culori vesele, și echipamente trainice și performante, pentru că da, bucătăria este sufletul casei atâta timp cât ne bucurăm de ea, cât știm că putem lucra în voie, cu obiecte care durează.

P. S. Articolul acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020, pentru sponsorul Franke.

Un gând despre “Bucătăria Franke-un ajutor de nădejde

  1. Pingback: Proba 1. Fii și tu un home decor influencer!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.